2020-10-27 13:43:11• hírek • Bede Emőke

Beiktatták hivatalába Kereskényi Gábort, Szatmárnémeti régi-új polgármesterét

Azt követően, hogy a szeptember 27-i helyhatósági választások során Kereskényi Gábor több mint 10 ezer szavazattal többet szerzett, mint a polgármesteri székért folytatott verseny második befutója, kedd délben beiktatták hivatalába az újabb mandátumot nyert városvezetőt.

Az új önkormányzati képviselő-testület 23 tagot számlál, ám mivel hárman még nem adták le a mandátumuk érvényesítéséhez szükséges dossziét, illetve hárman igazoltan hiányoztak, így az alakuló ülésen végül csak 17 tanácstag járult a pulpitushoz, ahol kezüket Románia alkotmányára és a Bibliára helyezve mondták el az esküt. Ezt követően Altfatter Tamás hivatalosan is konstatálta a Szatmárnémeti Helyi Tanácsának megalakulását, az erről szóló prefektusi rendelet pedig legfeljebb három napon belül kiadásra kerül.


A tanácsosi székekért folytatott versenyben egyébként magabiztos többséggel nyert a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, melynek 12 helyet sikerült elhappolnia a többi párt elől. A Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség négy-négy helyet mondhat magáénak, a Szociáldemokrata Párt pedig három fővel képviselteti magát a testületben.



Az alakuló ülés utolsó, de nem kevésbé fontos momentuma Kereskényi Gábor beiktatása volt, melyet követően a város régi-új polgármestere szólt az egybegyűltekhez, és azokhoz is, akik csak a képernyőkön keresztül követték az eseményt. „Egy újabb mandátum első napján vagyunk, amikor a városi tanács tagjaival egy új fejezetet nyitunk Szatmárnémeti történelmében. Köszönöm a támogatást a szatmáriaknak, büszke vagyok arra, hogy megtiszteltek a bizalmukkal. Ígérem, hogy a következő négy évben is minden szatmárnémeti polgármestere leszek, és kollégáimmal mindent megteszünk azért, hogy azok a tervezett és megígért beruházások, amelyek Szatmárnémeti fejlődését garantálják, megvalósuljanak ez előttünk álló négy évben” – fogalmazott a polgármester. Kereskényi ezt követően megköszönte a korábbi tanácsosok munkáját, az újakat pedig arra buzdította, hogy a világjárvány miatti nehéz helyzetben mindenki tegye félre önös, illetve politikai érdekeit, és közösen dolgozzanak a város fejlődéséért.


Zárszóként a városvezető Szatmárnémeti lakosságát szólította meg. „Mindig is csapatembernek tartottam magam, a legutóbbi négy év során pedig Önök voltak a csapatom legfontosabb alkotóelemei, és ebben a mandátumban is azok maradnak. Meggyőződésem, hogy jó és eredményes munkát csak akkor tudunk végezni, ha egységes maradunk, ha a széthúzás helyet az összefogást válasszuk, ha a kicsinyesség helyet a nagy célok elérését tűzzük ki célként. Tegyük félre mindazt, amit szétválaszt bennünket, hogy közösen tudjuk ezt a gyönyörű várost még szebbé, még jobbá, még élhetőbbé tenni” – hangzott el.



Az eseményen természetesen jelen volt Pataki Csaba megyei tanácselnök is, aki a továbbiakban is támogatásáról biztosította a polgármestert és a helyi tanácsot. Kifejtette, amennyiben a két intézmény konstruktív párbeszédet alakít ki, a közös munka sokkal eredményesebb lehet, és ez által a négyéves mandátum végére sikerül ismét bebizonyítani, a lakosság nem véletlenül szavazott bizalmat e csapatnak.


Kereskényi Gábor és Pataki Csaba beszédét teljes terjedelmében a Szatmár.ro Facebook-csoportjában is meg lehet hallgatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: